Diari de treball

Anem d’excursió!

El dia 26 de novembre, els alumnes del projecte de 3 “E”, vam anar a fer una excursió al Baix Empordà.

El primer dels dos llocs va ser un camp de pomes a Tor, un poble del Baix Empordà, el camp estava completament enfangat. Aquí ens van ensenyar coses sobre les pomes, com per exemple, com agafar-les, a quant està el quilo, i a com surten segons el temps que faci. A part d’ensenyar-nos, van tenir el detall de guardar-nos uns 4 o 5 arbres perquè nosaltres agaféssim les pomes que quedaven.

Després de tot això ens van explicar la història que tenen aquests camps de pomes, però ens vam haver d’anar molt aviat perquè començava a ploure una altra vegada, i ens mullariem sencers.

En acabar vam anar a l’empresa de construcció de MATERALIA, a aprendre un nou projecte, que ja es va fer l’any passat i nosaltres ho repetirem aquest any. Es tracta d’un concurs que fa la mateixa empresa, i tot seguit explicarem:

El concurs consisteix a fer un mosaic en un cilindre de ciment. El mosaic ho haurem de fer amb unes teules de colors, que haurem de trencar a trossets petits i buscar la manera d’encaixar-les a la perfecció formant un dibuix, aquest cilindre després ho portem una altra vegada a l’empresa on fan la valoració amb els que han fet alumnes d’altres instituts, després classifiquen als instituts i es reparteixen els premis.

Quan anem avançant amb el projecte, anirem publicant fotos perquè veieu com està quedant. Ens veiem aviat.

Sense títol

Construïm un galliner!

A principis d’aquest curs, vam començar un projecte que ha tardat més del que esperàvem però  que per fi hem aconseguit! Aquest projecte és un galliner fet de fustes reciclades que vam començar a fer al octubre i l’hem acabat al febrer.

Procediment:

Vam començar fent un petit rectangle amb 4 fustes, poc a poc vam començar a donar-li volum perquè es convertís en un prisma.

Vam completar tots els laterals del prisma amb fustes i tela metàl·lica perquè entres aire però les gallines no poguessin sortir.

Després de completar aquesta part, vam fer una caseta a dalt del prisma coberta de fustes perquè no entri aire, on vam posar una escala construïda per nosaltres perquè les gallines poguessin pujar a dalt a posar ous.

També hem fet una porta darrera perquè si volem que surtin les gallines puguin sortir, i una porta a dalt del prisma per posar menjar… etc

IMG_20190311_132023

 

 

 

 

 

 

Hem fet servir diverses eines com per exemple: el martell d’orelles per treure fustes i claus, la serra per tallar alguna fusta massa gran, el trepant de bateria, per poder posar i treure visos…

Ara ja fa setmana i mitja que tenim gallines, 2 en concret, i pel que sembla el galliner els hi ha agradat molt, ja porten 14 ous.

Ens agrada molt tenir un galliner tot i que no hi podem anar sempre que volem.

IMG_20190311_133941.png