Les nostre eines

Forca:

La forca és una eina amb un mànec llarg i amb llargues puntes en nombre generalment de 2 a 6 separades. S’utilitza per aixecar i llençar materials lleugers com palla, fulles i altres materials agrícoles.Les forques poden ser fetes de fusta o metall o la combinació de tots dos.

forca

Xapeta:

Es una eina formada per una fulla rectangular de ferro que pot tenir diverses mides, amb un ull per on passa un mànec de fusta proporcionat a la mida de la fulla.

xapeta

L’aixada:

L’aixada,  és una eina utilitzada en l’agricultura formada per una peça de ferro acerat, més o menys plana o corbada i de forma variable, amb un mànec de fusta de prop de 80 cm. Serveix per a trencar o cavar la terra i moure piles de sorra o ciment entre altres usos, com arrancar la brossa o el pedreny. Nosaltres la feiem servir per moure la terra o per marcar el camí que vam fer, és una eina que va molt bé i no tinc cap queixa.

Resultado de imagen de la azada

La Pala:

És una eina molt comuna que s’utilitza sobretot en agricultura, construcció i jardineria. Normalment és una eina de mà que consisteix en una fulla ampla amb vores acoblada a un mànec de mitjana longitud (35 a 70 cm). Normalment són fetes de ferro o acer i són de construcció resistent. Serveix per a excavar o moure material poc cohesionat com carbó, grava, neu, terra, o sorra. Nosaltres la hem fet servir bastant, tant a l’hort com als voltants, per treure sorra, fer un dels camins que hem fet aquest any, i per mes treballs que hem anat fent.

Resultado de imagen de pala

 

Trepant elèctric:

El trepant és una màquina que s’utilitza per a perforar diversos materials. L’hem utilitzat principalment per fer el galliner (posant claus per ajuntar les diverses fustes a l’hora de construir-lo).

Resultat d'imatges de trepant de batreia

Tisores de podar:     

La tisora de podar és un eina agrícola i de jardineria. És una espècie de tisora prou forta per a tallar les branques petites. També hi ha una altre versió de les tisores de podar son similars però les altres son mes grans. Nosaltres no la hem utilitzat gaire, però les poques vegades que l’hem utilitzat han fet la seva utilitat de meravella. baixa (5)

Regadora:

Disposa d’un coll o broc que acaba en una boca cònica amb múltiples orificis, roseta o carxofa, mitjançant la qual s’aboca l’aigua, i una nansa per al seu maneig. D’aquí que en alguns països d’Hispanoamèrica es conegui amb aquesta paraula a la dutxa. La capacitat del recipient pot oscil·lar entre els 0,5 litres per a plantes d’interior, i els 10 per a ús general en jardineria.La regadora de l’hort és fàcil d’utilitzar i es pot posar un tap que fa que l’aigua surti com si fos una dutxa.

baixa (4)

Rasclet

Serveix per a arreplegar la palla o les espigues de la batuda, l’herba dallada, etc i en jardineria per estovar la terra, treure males herbes no gaire grosses i anivellar. L’hem utilitzat per treure les fulles del hort.

rasclet

Pala de trasplantar

Una pala és una eina per a excavar o moure material poc cohesionat com carbó, grava, neu, terra, o sorra. És una eina extremadament comuna que s’empra extensament en agricultura, construcció i jardineria. Normalment és una eina de mà que consisteix en una fulla ampla amb vores acoblada a un mànec de mitjana longitud (35 a 70 cm). Normalment són fetes de ferro o acer i són de construcció resistent.

pala-de-transplantar

Pala

És una eina per a excavar o moure material poc cohesionat com carbó, grava, neu, terra, o sorra.

pala-punta-corona-sv1th-con-mango-muleta